ГоловнаПолітика

Канадські спостерігачі визнали вибори чесними і вільними

На думку голови місії CANADEM, висока явка свідчить про демократію в Україні.

Канадські спостерігачі визнали вибори чесними і вільними
Фото: EPA/UPG

Вибори президента України 31 березня були проведені чесно і вільно, заявили в спостережній міжнародній неурядовій організації CANADEM.

"Вибори були проведені чесно, вільно", - заявив голова місії CANADEM в Україні Ллойд Аксуорті на брифінгу за результатами спостереження за волевиявленням у понеділок в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, проведення першого туру президентських виборів в Україні було дуже добре організовано. "Якщо говорити про принципові речі, то ми можемо сказати, що проведені вибори і те, як вони були організовані, закладають добрий фундамент для наступного раунду, а також для майбутніх парламентських виборів", - сказав Аксуорті.

Він підкреслив, що люди також довіряють процесу виборів і цій виборчій системі в Україні.

"Люди знають, що їхній голос буде враховано і що демократичні процеси будуть посилені. Виборче середовище було конкурентним", - зазначив Л. Аксуорті.

За його словами, висока явка виборців - понад 63% - також свідчить про демократію, і такої явки "на виборах хотіли б досягти багато розвинених демократії світу".

Аксуорті поінформував, що місія CANADEM залишиться працювати до завершення президентських виборів.

Згідно з даними громадянської мережі "Опора", також було відзначено тенденцію до зниження кількості порушень у процесі голосування на виборах. Цього року порушень було менше, ніж на виборах 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram