ГоловнаПолітика

Березенко прокоментував свій виклик на допит у поліцію

"У Нацполіції так поспішали мене викликати на допит, що навіть не оформили належно виклик".

Березенко прокоментував свій виклик на допит у поліцію
Фото: 24tv.ua

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Сергій Березенко заявляє, що не прийшов на допит у справі про підкуп виборців, оскільки поліція не оформила належно виклик.

Про це Сергій Березенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"У Нацполіції так поспішали мене викликати на допит, що навіть не оформили належно виклик. Хоча встигли повідомити про це громадськості. Журналісти краще за мене і адвокатів знали про місце і час мого запрошення. Інформація про це запрошення з'явилася в пресі раніше, ніж воно встигло надійти до Верховної Ради України. Особливо добре був поінформований канал 1+1, який від ранку сумлінно мерз під стінами МВС", - написав Березенко.

Далі він заявив, що готовий відповісти на будь-які запитання, які цікавлять слідство.

"Цей тиждень - пленарний. Тому я попросив через адвоката зустрітися зі слідчим - Мирківцем Дмитром Михайловичем, за місцем роботи - в Комітеті Верховної Ради. Сьогодні мій адвокат передав відповідний лист до слідства з проханням і отримав на це згоду. Обов'язково повідомлю про результати цієї зустрічі громадськості - наскільки мені дозволять це рамки КПК. Ще раз наголошую - вибори Президента мають відбутися чесно і прозоро. Переконаний, що виборці дуже скоро дадуть оцінку і політикам, і тим, хто повинен стежити за законністю виборчого процесу", - додав Березенко.

Також він попросив незалежних журналістів провести розслідування, звідки стався витік інформації щодо його виклику.

Раніше прес-служба МВС повідомила, що депутат Березенко не прийшов на допит у справі про підкуп виборців. Начальник департаменту комунікації МВС Артем Шевченко зазначив, що мова може йти про допит у статусі свідка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram