ГоловнаПолітика

Голова Херсонської облради заявив про готовність покинути посаду через справу Гандзюк

Мангер зупинив членство в партії "Батьківщина" на час розслідування вбивства.

Голова Херсонської облради заявив про готовність покинути посаду через справу Гандзюк
Фото: facebook/gandziukgate

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер повідомив: якщо депутати обласної ради підтримають таке рішення, він готовий піти з посади через справу загиблої активісти Катерини Гандзюк.

Про це Мангер повідомив в ефірі Громадського.

На запитання ведучого, чи готовий Мангер піти з посади, якщо соціальний тиск у справі Гандзюк буде тривати, він сказав: "На сьогодні голова облради обирається за (рішенням) кількості депутатів, присутніх в обласній раді, так? Якщо у депутатів буде таке бажання (відсторонити від посади), то є процедура... і я завжди підкоряюся закону".

Мангер додав, що припинив членство в партії "Батьківщина" на час розслідування вбивства Катерини Гандзюк, щоб "припинити всі спекуляції".

Також він прокоментував свої зв'язки з Олексієм Левіним, якого підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

"Пан Левін є помічником депутата пана Ставицького, це депутат облради. Я з ним спілкувався виключно як з помічником депутата, на цьому крапка. Пані Катерину я особисто не знав, ми з нею ніколи не спілкувалися, взагалі ніде не перетиналися з нею", - наголосив Мангер.

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Голова Херсонської облради відкинув звинувачення батька Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram