ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2020 року

Президент підписав відповідний законопроект.

Порошенко схвалив продовження мораторію на продаж сільгоспземель до 2020 року
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.

Цей законопроект вносить зміни до перехідних положень Земельного кодексу, згідно з якими до набуття чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Також не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільгосппризначення державної та комунальної власності, а також які перебувають у власності громадян і юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та виділених у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства.

Крім того, передбачається, що Кабінет Міністрів зобов'язаний до 1 березня 2019 року розробити і внести на розгляд Ради законопроект про обіг земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало Порошенкові ветувати закон, що передбачає продовження мораторію.

20 грудня минулого року Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram