ГоловнаПолітика

Луценко пригрозив колишнім міністрам оборони підозрою в державній зраді за розвал армії

"Це абсолютно не виключається. Уже два екс-міністри отримали звинувачення за цією статтею".

Луценко пригрозив колишнім міністрам оборони підозрою в державній зраді за розвал армії
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні тимчасової слідчої комісії про розкрадання в армії заявив, що колишнім міністрам оборони і начальникам Генштабу може загрожувати підозра в зраді.

"Тільки в сукупності можна дати оцінку тому, хто був основним генератором цього бездумного знищення військового потенціалу Збройних Сил України, і після цього дати оцінку в юридичному плані", - цитує Луценка агентство "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що дії колишніх міністрів оборони, керівників Генштабів "можуть коливатися від досить легкої статті про халатність, а можна вийти і на статтю про державну зраду".

"Це абсолютно не виключається. Уже два екс-міністри оборони отримали звинувачення саме за цією статтею", - заявив Луценко.

Він додав, що експертні висновки підтвердили зв'язок окупації Росією Криму з діями екс-міністрів оборони Михайла Єжеля, Дмитра Саламатіна і Павла Лебедєва.

"Таким чином, у нас є кілька блоків, яким нам треба дати юридичну оцінку. Перше - дії всіх міністрів оборони та керівників Генштабу, які реалізовували політику роззброєння за цінами, які ніяк не можна назвати достатніми для потреб модернізації Збройних Сил України. Друге, ми бачимо продовження цієї політики і після 2010 року. І ще один фактор: фактично керівництво Міністерства оборони під час президентства Януковича і керівництво Генерального штабу зробили всі необхідні управлінські рішення, щоб зробити фактично неможливим єдиний центр управління військами", - заявив Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram