ГоловнаПолітика

ТСК у справі Гандзюк готова представити в парламенті проміжний звіт

Борислав Береза проситиме продовжити термін роботи комісії.

ТСК у справі Гандзюк готова представити в парламенті проміжний звіт
Фото: Facebook/UAKATERYNA

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів готова представити в парламенті проміжний звіт про свою роботу. Про це повідомив голова ТСК, народний депутат Борислав Береза.

"4 лютого буду на засіданні погоджувальної ради як заступник голови комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції. Після свого виступу від комітету я буду звертатися як голова ТСК до голови ВРУ Андрія Парубія про можливість озвучити найближчим часом проміжний звіт ТСК про розслідування вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів. Також буду просити продовжити термін роботи ТСК", - написав Береза на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Берези, за цю пропозицію одностайно проголосували члени ТСК на останньому засіданні.

Раніше Береза заявляв, що ТСК у справі Гандзюк "має напрацювання".

Нагадаємо, 6 листопада ВР створила ТСК, яка повинна з'ясувати, чи якісно правоохоронці розслідують убивства Гандзюк.

31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні. На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram