ГоловнаПолітика

Активіста "України без Кучми" відправили під суд за підозрою у хабарі

Григорій Ляхович зараз працює в ДП "Льодовий стадіон".

Активіста "України без Кучми" відправили під суд за підозрою у хабарі
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Національна поліція Києва завершила розслідування кримінального провадження стосовно заступника директора київського державного підприємства "Льодовий стадіон" Григорія Ляховича.

Як повідомила прес-служба столичної прокуратури, обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі) передано до суду.

За версією слідства, співробітник держпідприємства вимагав гроші від керівника сусіднього ОСББ за підключення резервного електричного кабелю до підстанції на території стадіону. У два етапи він отримав 560 тисяч гривень і був затриманий "на гарячому".

Сам Ляхович вважає, що його намагаються змістити з посади і заперечує причетність до злочину.

Центральна навчально-тренувальна база з ковзанярського спорту "Льодовий стадіон" розташована на вулиці Академіка Глушкова, де їй належить земельна ділянка площею майже 17 га. До складу ДП входять шість критих тенісних кортів, шість відкритих кортів, відкрита льодова арена, майданчик для картингу, майданчик для хокею, басейн та інші спортивні споруди.

Григорій Ляхович - колишній активіст протестної кампанії "Україна без Кучми". Він був фігурантом так званої "справи 9 березня", порушеної після сутичок між опозиціонерами та міліцією в 2001 році.

9 березня 2001 року в Києві біля будівлі Адміністрації президента України відбулися сутички між учасниками антипрезидентської акції "Україна без Кучми" і правоохоронними органами. СБУ порушила кримінальну справу стосовно людей, обвинувачених в організації та активній участі в заворушеннях. Тоді було заарештовано 18 осіб, у тому числі лідера організації УНА-УНСО Андрія Шкіля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram