ГоловнаПолітика

Поранених українських моряків перевели до "Лефортово"

Правозахисників не попередили про переведення військовополонених українців.

Поранених українських моряків перевели до "Лефортово"
СИЗО "Лефортово" в Москве
Фото: facebook/Акъ Къая

Поранених українських моряків без попередження перевели з "Матроської тиші" до "Лефортово". Про це сьогодні повідомила російська активістка Вікторія Івлєва.

"Троє поранених моряків - Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока - вчора або сьогодні були переведені з Матроської тиші в Лефортово. Виявили ми це абсолютно випадково, намагаючись записатися в електронну чергу на передачу. Записатися не вдалося, причина - не знайдено одержувача", - написала Івлєва.

Адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди захисту військовополонених українських моряків, написав, що інформацію про переведення моряків адвокати зможуть підтвердити або спростувати лише в понеділок, 28 січня, коли ізолятори знову почнуть працювати для відвідування адвокатами.

Раніше Полозов говорив, що переведення поранених українських моряків до "Лефортово" викликає в нього велику тривогу, оскільки в останньому СІЗО немає можливостей для надання необхідної медичної допомоги. 

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. 24 моряки, що перебували на кораблях, були заарештовані та вивезені до Москви.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram