ГоловнаПолітика

Українського військовополоненого моряка Терещенка утримують у холодній камері і не передають листів, - адвокат

Моряк просив про переведення в іншу камеру, але безрезультатно.

Українського військовополоненого моряка Терещенка утримують у холодній камері і не передають листів, - адвокат
Владимир Терещенко
Фото: censor.net.ua

Український моряк Володимир Терещенко, якого в РФ утримують в СІЗО "Лефортово", не отримує листів від рідних і утримується в холодній камері. Про це написала в неділю у Facebook його адвокат Анастасія Георгієвська, яка відвідала моряка в СІЗО в п'ятницю.

"Досі жодного листа він не отримав, хоча його рідні, близькі та друзі пишуть йому один-два рази щотижня. Від нього сестра отримала тільки одну листівку, хоча він написав вже 4 листи", - розповіла адвокат.

Крім того, Терещенку не дозволили подзвонити матері під час затримання, всупереч вимогам російського КПК, а також один раз відмовили у клопотанні на телефонний дзвінок. За словами Георгіївської, він пише ще одну заяву на телефонний дзвінок, а також на побачення.

За її словами, в камері, де перебуває Терещенко, холодно через дірку в стіні. Також в корпусі немає гарячої води і телебачення. Моряк просив про переведення в іншу камеру, але безрезультатно.

"Співкамерник - мусульманин, обвинувачений у тероризмі, російською він не говорить, комунікація з ним ускладнена", - розповіла адвокат.

Також, за її словами, у Терещенка почали боліти зуби.

Володимир Терещенко 1994 року народження був старшим матросом на рейдовому буксирі "Яни Капу", який 25 листопада атакували російські кораблі поблизу Керченської протоки.

24 січня ПАРЄ визнала захоплених Росією українських моряків військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram