ГоловнаПолітика

Україна та Ізраїль підписали угоду про вільну торгівлю

Церемонія підписання відбулася після зустрічі Порошенка і Нетаньягу.

Україна та Ізраїль підписали угоду про вільну торгівлю
Украина и Израиль подписали соглашение о ЗСТ
Фото: пресс-служба президента

В рамках офіційного візиту президента України Петра Порошенка в Ізраїль підписано Угоду про вільну торгівлю між країнами.

Про це повідомляється на сайті президента.

Церемонія підписання відбулася після двосторонньої зустрічі Порошенка з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Підписи під документом також поставили перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і в.о. міністра економіки і промисловості Ізраїлю Елі Коен.

"Метою укладення Угоди є створення правових підстав для лібералізації ринків промислових і сільськогосподарських товарів сторін", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що угода сприятиме розвитку двосторонньої торговельно-економічної співпраці між країнами, що дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від лібералізації ринку товарів, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку і модернізації власного виробництва.

Нагадаємо, Україна та Ізраїль завершили юридичну перевірку тексту угоди про запуск ЗВТ у червні минулого року. Сторони погодили текст 12 розділів і додатків проекту угоди, а також погодили застосування термінів, як це передбачає міжнародна практика укладення відповідних міжурядових договорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram