ГоловнаПолітика

У кримінальних справах про вибухи на складах немає жодного обвинуваченого, - Луценко

Експертизи в кожній справі займають щонайменше рік.

У кримінальних справах про вибухи на складах немає жодного обвинуваченого, - Луценко
Фото: Макс Требухов

У кримінальних справах про вибухи на складах з боєприпасами поки що немає жодного обвинуваченого. Про це сьогодні повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає РБК-Україна.

Причиною є проведення великої кількості експертиз.

"Щодо всіх випадків надзвичайних ситуацій на складах порушено відповідні кримінальні провадження. Слідство вважає основною версією вибуху в Харківській області диверсію шляхом безпілотного літального апарата, який скинув термобаричні заряди. Маса експертиз із цього приводу підтверджує цей погляд", - повідомив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що основною версією пожежі в Калинівці є диверсія.

"Основною версією в Калинівці є диверсійна група, а також неналежне ставлення до службових обов'язків тих, хто мав зупинити замах на підрив. Така сама ситуація зі складами в Чернігівській області. Основною версією є диверсійний загін, а також ймовірне недбале ставлення керівництва військової бази до виконання своїх службових обов'язків", - додав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що в усіх справах про пожежі на артскладах необхідно провести експертизи.

"Експертизи, на жаль, тягнуться понад рік у кожному окремому випадку. Причому експертиз близько 10 в кожному випадку. Вони вимагають чималих робіт. Тому на цей момент обвинувальні акти не вручені", - повідомив голова ГПУ.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад підірвали в чотирьох різних місцях.

З прилеглих територій евакуювали понад 12,5 тисячі осіб. Повітряний простір у радіусі 30 км закрили, призупинили рух залізничного та автомобільного транспорту. Від газопостачання відключили Ічню і ще 11 населених пунктів району.

Уряд виділив 100 млн гривень для подолання наслідків НП.

Площа арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігали 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram