ГоловнаПолітика

Холодницький розкритикував НАБУ за відсутність результату в справі ПриватБанку

"Справа розслідується півтора року, але доказова база досі не зібрана".

Холодницький розкритикував НАБУ за відсутність результату в справі ПриватБанку
Фото: glavred.info

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розкритикував Національне антикорупційне бюро за відсутність результату у справі ПриватБанку.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Голос України".

"Справа ПриватБанку розслідується півтора року. Я хочу бачити результат. Але не бачу. Хоча там - 68 детективів НАБУ в групі. Що вони роблять - не знаю. Вказівки прокурора, які були дані ще в лютому, досі не виконані детективами. Станом на зараз, я не знаю, хто винен в цій справі. Або Нацбанк, або колишні акціонери?", - сказав Холодницький.

За його словами, доказова база у цій справі ще не зібрана.

"Потрібно зібрати доказову базу. І основне питання - куди поділися гроші, які були виділені НБУ для рефінансування? Рух коштів, куди пішли, де розчинилися. Для цього потрібно залучати експертів, сидіти день і ніч тільки над цією справою. А у нас півтора року - лише видимість роботи", - додав голова САП.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію фінустанови.

Залучена в 2017 році компанія Kroll за підсумками аудиту банку підтвердила, що до націоналізації він був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $5,5 млрд.

ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського і Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їх контролем. Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більш як $2,5 млрд.

Коломойський прогнозує, що розгляд справи по суті відбудеться не раніше 2020 року.

Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт низки рахунків у кіпрській філії ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування НБУ на 19 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram