ГоловнаПолітика

Адвокат звинуватив НАБУ у фальсифікації справи Мартиненка вже після передачі до суду

На думку адвоката, НАБУ грубо порушило право на захист Павла Скаленка.

Адвокат звинуватив НАБУ у фальсифікації справи Мартиненка вже після передачі до суду
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) продовжує спроби фальсифікувати так звану справу Мартиненка вже після передачі його в суд, змушуючи утримуваного в ізоляторі Павла Скаленка підтвердити сфабриковані факти кримінального провадження щодо Мартиненка. Про це заявив його адвокат Олександр Усович, передає РБК-Україна.

На думку адвоката, НАБУ грубо порушило право на захист Павла Скаленка, затриманого після його добровільного приходу в САП.

"Скаленко 11 жовтня добровільно прийшов до САП з'ясувати, чому його ім'я безпідставно фігурує у так званій "справі Мартиненка". НАБУ і САП, незважаючи на гучні заяви про розшук, тиждень не звертали уваги на його повернення в Україну після медичної реабілітації. А під час приходу в САП затримали Скаленка, НАБУ гучно заявило про свою перемогу", - сказав Усович.

Адвокат упевнений, що метою цього затримання були спроби НАБУ "натиснути" на Скаленка в СІЗО і схилити його до підтвердження сфабрикованих фактів кримінального провадження в так званій "справі Мартиненка".

"У вихідний день, у суботу, 13 жовтня, НАБУ немотивовано призначило допит Павла Скаленка в СІЗО. Коли я терміново туди приїхав, телефони обох детективів не відповідали. Як з'ясувалося, вони вже були в ізоляторі тимчасового тримання та без присутності захисника "обробляли" мого клієнта", - повідомив адвокат.

"Ми юридично зафіксували порушення права Павла Скаленка на захист і ще низку грубих процесуальних порушень з боку детективів НАБУ. Захист клопотатиме про усунення цих детективів від справи. Відчайдушні спроби НАБУ сфальсифікувати справу через майже 3 роки після її відкриття і вже після передачі її в суд - це чітке свідчення того, якими "білими нитками" її шито. Ця справа розвалиться в будь-якому суді, а всіх винних ми притягнемо до кримінальної відповідальності", - заявив захисник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram