ГоловнаПолітика

"Батьківщина" пропонує ввести мораторій на підвищення тарифів, продаж землі і приватизацію ГТС

Відповідні законопроекти подано до ВР.

"Батьківщина" пропонує ввести мораторій на підвищення тарифів, продаж землі і приватизацію ГТС
Фото: Александр Прокопенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду проголосувати за три мораторії, які на законодавчому рівні заборонять підвищення тарифів на тепло, "тіньову приватизацію 49% ГТС" і продаж сільськогосподарської землі. Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

За її словами, "Батьківщина" внесла до парламенту проект постанови про мораторій на підвищення ціни на природний газ для потреб населення (№9198), що, стверджує Тимошенко, "захистить народ" від намірів влади на 23% підняти тарифи на тепло.

Крім того, нардеп нагадала, що завершується період дії мораторію на продаж сільськогосподарської землі, в зв'язку з цим "Батьківщина" зажадала поставити на голосування законопроекти №5223 і №5476 про продовження мораторію на продаж землі і заборону цільового її відчуження. Також вона додала, що сьогодні створені перешкоди для реалізації аграріями зібраного врожаю.

"На 50% підняли тарифи за використання вагонів. І почали виводити з роботи залізничні станції, чим штучно зупиняють продаж врожаю. 92 станції зупинено", - зазначила Тимошенко.

Також вона наголосила на важливості прийняття мораторію на продаж 49% вітчизняної газотранспортної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram