ГоловнаПолітика

Клімкін обговорив з генсеком НАТО створення трастового фонду для зміцнення безпеки арсеналів

Голова МЗС провів зустріч зі Столтенбергом у Брюсселі.

Клімкін обговорив з генсеком НАТО створення трастового фонду для зміцнення безпеки арсеналів

Міністр закордонних справ Павло Клімкін зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

Про це повідомляють на сторінці місії України при НАТО в Фейсбуці.

Сторони обговорили спільні виклики безпеці, з якими стикаються країни-члени НАТО й Україна, зокрема - ситуацію в Чорному й Азовському морях. Столтенберг підтвердив, що заходи в рамках посилення присутності в Східній Європі та Балтії, адаптація і створення нових військових структур, суттєве посилення витрат на оборону є чіткою відповіддю союзників на зростаючу агресію Росії.

Клімкін також звернувся з проханням активізувати роботу трастового фонду НАТО для зміцнення безпеки складів боєприпасів в Україні, що особливо актуально в світлі останніх подій у смт Ічня Чернігівської області.

Сторони обмінялися думками про діяльність робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні.

"За оцінками генсекретаря, ключ до розблокування роботи Комісії лежить у площині домовленостей між Україною і Угорщиною в питанні забезпечення мовних прав угорської меншини. Важливим кроком буде повне виконання рекомендацій Венеціанської комісії з імплементації закону про освіту", - наголошується в повідомленні.

Клімкін також наголосив, що метою держави залишається забезпечення для жителів Закарпаття рівних прав і створення умов для повноцінного розвитку.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко доручив Клімкіну та міністру оборони Степану Полтораку терміново завершити переговори про створення трастового фонду НАТО для ефективної експлуатації та сучасної охорони об'єктів зберігання боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram