ГоловнаПолітика

Націоналісти на чолі з Коханівським закидали яйцями пам'ятник Ватутіну (оновлено)

Ватутін - радянський воєначальник, убитий в квітні 1944 року бойовим підрозділом УПА.

Група націоналістів, серед яких "Добровольчий рух ОУН" Миколи Коханівського, "Чорний комітет" і "Білий молот", зібралися в центрі Києва з метою знести пам'ятник Миколі Ватутіну.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Станом на 11:30 вони дійшли до пам'ятника учасникам Січневого збройного повстання 1918 року, встановленого над братською могилою.

Оновлення 11:55. Акція біля пам'ятника учасникам Січневого повстання виявилася нетривалою. Націоналісти закидали його яйцями, але шкоди монументу не спричинили.

Заздалегідь заготовлені сходи та кувалду у них відібрали поліцейські.

Після цього мітинг вирушив до пам'ятника Ватутіну, який оточений кількома рядами поліцейських. Монумент теж закидали яйцями.

Оновлення 12:25. В результаті акція закінчилася тим, що пам'ятник закидали яйцями і залишили в спокої, посилаючись на протидію поліції.

Нагадаємо, Микола Ватутін - радянський воєначальник, убитий в квітні 1944 року бойовим підрозділом УПА.

Влітку 2017 року Київська міська рада перейменувала проспект генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича (рішення не набрало чинність через судові процеси). При цьому в Маріїнському парку досі стоїть пам'ятник Ватутіну.

Радянський генерал похований у цьому місці, а на надмогильні пам'ятники закон про декомунізацію не поширюється.

Біля цього пам'ятника вже кілька разів відбувалися бійки та сутички. Наприклад, навесні 2018 року націоналісти з правого угруповання "С14" зірвали покладання квітів представниками "Опоблоку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram