ГоловнаСуспільствоПодії

В Ічні вибухнули склади з боєприпасами

Проводиться масштабна евакуація населення.

В Ічні вибухнули склади з боєприпасами
Фото: val.ua

Уночі 9 жовтня в районі міста Ічня Чернігівської області вибухнули склади з боєприпасами.

Прес-служба Генерального штабу повідомила, що інформація про надзвичайну подію надійшла близько 03:30 від начальника 6-го арсеналу (військова частина А-1479).

Вибух стався на технічній території. Територія 6-го арсеналу - 682,6 га, технічної території - 402 га.

На сайті Чернігівської ОДА йдеться про евакуацію населення з Ічні та прилеглих сіл Дружба, Августівка, Безводівка, Буди, Грабів, Лучківка, Пелюхівка, Червоне, Буромка, Безбородьків, Шиловичі, Вільшана, Нова Вільшана, Тарасівка, Гмирянка, Городня, Гужівка, Заудайка, Коршаки, Монастирище, Веприк, Сезьки, Гейця, Дзюбівка, Коломійцеве, Тишківка, Хаєнки, Воронівка, Киколи (всі - Ічнянський район), Лісові Сорочинці, Стрільники, Обичів, Заудайка, Радьківка, Колесники, Левки (Прилуцький район).

У 20-кілометровій зоні навколо складу з 04:22 закрито повітряне сполучення, повідомила прес-служба ДСНС.

У Ічню виїхав начальник Генерального штабу.

До місця події також спрямовані 220 рятувальників ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 осіб і 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб і Нацгвардії - 100 осіб із підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

По всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону введені обмежувальні заходи.

Прес-служба Укравтодору повідомила, що в 16-кілометровій зоні навколо складів введено режим надзвичайної ситуації.

Заборонено рух по дорозі Р-68 від Талалаївка в бік Ічні та від Парафіївки в бік Ічні; закрита дорога Т-25-27 від перехрестя з дорогою Р-67 в напрямку Ічні; закрито рух по дорозі Т-25-24 з боку Плисок у бік Ічні та з боку Н-07 до Ічні.

Проїзд по трасі М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин та Н-07 Київ-Суми-Юнаківка відкритий в обох напрямках.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року сталася пожежа на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Правоохоронні органи заявляли, що причиною вибухів стала диверсія. Пізніше було встановлено, що на арсенал перед пожежею приватна фірма завезла легкозаймисті речовини і пожежонебезпечні предмети.

23 березня 2017 року на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з наступною детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram