ГоловнаСуспільствоПодії

У Генштабі прокоментували інцидент зі стріляниною в кав'ярні Києва

Військовослужбовець застосував зброю для припинення дій цивільних осіб, які спровокували конфлікт.

У Генштабі прокоментували інцидент зі стріляниною в кав'ярні Києва
Фото: kiev.informator.ua

Військовослужбовець, який 6 жовтня застосував травматичну зброю під час конфлікту в одній з кав'ярень в Дарницькому районі столиці, зробив це для захисту здоров'я і життя людей і з дотриманням правил її застосування.

Про це йдеться в заяві Генштабу в Facebook.

Згідно з повідомленням, військовослужбовець застосував зброю для припинення дій цивільних осіб, які спровокували конфлікт.

"Для захисту себе, життя і здоров'я товаришів, один з військовослужбовців, попередивши встановленим порядком, змушений був застосувати травматичну зброю - пістолет "ФОРТ-12". Варто відзначити, що дозвіл на зброю він мав і вимоги наказу Міністерства внутрішніх справ України від 29.03.2016 №223, що визначають умови і порядок застосування пристроїв для відстрілу метальних снарядів несмертельної дії, виконав", - наголошують в Генштабі.

Згідно з повідомленням, троє військових однієї з військових частин відпочивали в кав'ярні в Києві. Під час їх перебування в закладі охоронець кав'ярні спровокував конфліктну ситуацію, звинувативши військовослужбовців у нібито небажанні оплатити рахунок за замовлення.

У свою чергу військові розрахувалися заздалегідь і продовжили проводити час в закладі. Однак о 4:20, коли військовослужбовці залишали заклад, конфлікт продовжився.

Згідно з інформацією, опублікованою Генштабом, у дворі на них чекала група з восьми цивільних, які мали намір "з'ясувати стосунки". Спровокувавши сварку, молоді люди напали на військових і завдали двом з них травми. Після цього один з військових застосував зброю, поранивши двом нападникам кінцівки. Постраждалі цивільні особи були госпіталізовані.

За попередньою інформацією, військовослужбовці в стані алкогольного сп'яніння не перебували.

За цим фактом триває слідство, правоохоронці встановлюють винних.

Конфлікт зі стріляниною за участю військових в кав'ярні в Дарницькому районі Києва 6 жовтня розслідує військова прокуратура Центрального регіону. Бійка зі стріляниною сталася в кав'ярні 6 жовтня на вул. Михайла Гришка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram