ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заборонив діяльність харківської організації "Русь триєдина"

Її учасники виступали за створення "ХНР".

Суд заборонив діяльність харківської організації "Русь триєдина"
Фото: ssu.gov.ua

За матеріалами Служби безпеки Харківський окружний адміністративний суд заборонив діяльність обласної громадської організації "Русь триєдина".

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що представники цієї організації, зокрема, були активними учасниками так званого "Антимайдану".

"Також вимагали проведення референдуму про федералізацію України й організували низку хресних ходів центральними вулицями Харкова, під час яких закликали до створення фейкової «Харківської народної республіки» з подальшим входженням її до складу РФ", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 і 7 квітня 2014 року перед будинком Харківської ОДА відбулися мітинги, які переросли в масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили будівлю і затримали зловмисників спецпідрозділи МВС.

Це було вже друге захоплення. 1 березня 2014 року в Харкові проросійськи налаштовані учасники "віче" увірвалися в будівлю ОДА і встановили на ньому російські прапор. У результаті нападу постраждали 76 осіб. Суди в цій справі тривають з осені 2014 року.

Про те, як у Харкові поховали "Русскую весну", читайте в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram