ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній чоловік Подкопаєвої бізнесмен Нагорний потрапив у СІЗО за підозрою в державній зраді (оновлено)

Його заарештували із заставою півмільйона гривень.

Колишній чоловік Подкопаєвої бізнесмен Нагорний потрапив у СІЗО за підозрою в державній зраді (оновлено)
Тимофей Нагорный

Українського бізнесмена Тимофія Нагорного затримали правоохоронці, він зараз перебуває в слідчому ізоляторі.

Про це повідомив у Фейсбуці його товариш Данило Міро.

"Друзі, зовсім випадково дізнався від близьких Тимофія, що він у СІЗО! Про це ви ні слова не знайдете в пресі!!! А людина, на секундочку, підтримувала багатьох українських спортсменів, артистів, дітей-переселенців!!! І ніхто нічого не знає!!! Була людина, немає людини!" - написав він.

З якої причини Нагорний опинився в СІЗО, Міро не знає, але він повідомив у коментарі, що "стаття серйозна" і вже озвучена сума застави - 530 тис. гривень.

"У зв'язку з цим звертаюся до громадськості, розібратися і дати оцінку тому, що відбувається", - додав він.

Оновлення 16:20. Агентство "Українські новини" з посиланням на Службу безпеки України повідомило, що Нагорного підозрюють у державній зраді (ст.111 Кримінального кодексу).

4 жовтня Печерський районний суд Києва обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і встановив заставу 528 600 гривень.

Оновлення 22:22. Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська уточнила, що бізнесмен підозрюється в зраді і шахрайстві.

Тимофія Нагорного затримали 2 жовтня в Києві після "встановлення обставин скоєння злочину". 3 жовтня йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 111, ч. 2. ст. 15, ч. 4. ст. 190 КК України.

4 жовтня Печерським райсудом Києва Нагорному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави 528,6 тис. грн. Зараз прокуратура Києва оскаржила рішення Печерського суду щодо розміру застави.

Більш детальну інформацію Гітлянська пообіцяла оприлюднити пізніше.

Нагадаємо, Нагорний як продюсер співпрацював з багатьма українськими артистами. Він також підтримував талановитих спортсменів і організовував спортивні заходи. Нагорний був одружений з українською гімнасткою Лілією Подкопаєвою - у них є двоє дітей.

У 2014 році Нагорного затримували в Москві під час Маршу миру і тримали під арештом кілька діб. Про причини свого затримання тоді бізнесмен так і не повідомив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram