ГоловнаСуспільствоПодії

З Миколаївського СІЗО випустили чеченця, якого просила видати РФ

Екстрадиція іншого росіянина спровокувала заворушення під ГПУ.

З Миколаївського СІЗО випустили чеченця, якого просила видати РФ
Фото: news.pn

З Миколаївського слідчого ізолятора в середу вранці, 19 вересня, випустили чеченця Мовлу Тімарова, якого просила екстрадувати Російська Федерація. У червні цього року його заарештували за клопотанням Миколаївської місцевої прокуратури з метою подальшої екстрадиції в РФ.

Про це повідомляє "Преступности.НЕТ".

Під СІЗО Тімарова зустрічали голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко і прокурор області Тарас Дунас, які провели брифінг з цього приводу.

"Учора заступник генерального прокурора Єнін разом з генеральним прокурором вивчили всі обставини кримінальної справи і звільнили його, оскільки немає підстав тримати його під вартою. Сьогодні він уже буде звертатися особисто, тому що раніше він через слідчий ізолятор звертався до міграційної служби, і міграційна служба проведе аналіз документів і дасть правову оцінку", - сказав Савченко.

Дунас же розповів, що прокуратура області звернулася в Генпрокуртуру для скасування екстрадиційного арешту, і повідомив, що таке клопотання задовольнили, оскільки з РФ не прислали документи, які обґрунтовано підтверджують звинувачення проти Тімарова.

Прокурор також зазначив, що Тімаров уже звернувся по отримання статусу біженця, а до цього фактично перебував в Україні з 2008 року, порушуючи міграційне законодавство.

Сам Тімаров повідомив, що перебував у добровольчому батальйоні імені Шейха Мансура, а останнім часом займався волонтерством.

Мовлу Тімарова з 2007 року в Чечені звинувачують у кримінальному злочині, пов'язаному зі збутом наркотиків. У 2012 році Грозненський районний суд Чеченської Республіки заочно заарештував Тімарова - і його оголосили в розшук Інтерполу.

Нагадаємо, що минулого тижня стало відомо про екстрадицію в Росію інгуша Тимура Тумгоєва, який воював за ІДІЛ у Сирії. Українські націоналісти влаштували через це заворушення під Генпрокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram