ГоловнаСуспільствоЖиття

Росспоживнагляд повідомив про перевищення концентрації хлориду водню на півночі анексованого Криму

Проби повітря брали 17 вересня.

Росспоживнагляд повідомив про перевищення концентрації хлориду водню на півночі анексованого Криму
Фото: obzor.io

У деяких районах Армянська і в селі Перекоп на півночі анексованого Росією Криму перевищено показники середньодобової концентрації хлориду водню.

Про це 18 вересня повідомляє прес-служба російського уряду Криму з посиланням на Росспоживнагляд.

Згідно з дослідженнями, в селі Перекоп на вулиці Толбухіна, 36 зафіксували перевищення концентрації хлориду водню в 2,1 разу.

Також в Армянську в мікрорайоні 1, будинок 1 зафіксовано перевищення водню хлориду в 1,94 разу, на вул. Бистрова - в 1,86 разу.

Повідомляють, що проби повітря брали 17 вересня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що керівництво заводу "Кримський титан" скерувало у ФСБ Росії і Слідчий комітет Росії заяви про порушення кримінальної справи проти влади України після викиду шкідливих речовин на півночі Криму.

У заяві керівництво підприємства звинувачує Україну в "помсті населенню республіки Крим" і провокуванні екологічної катастрофи.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в окупованому Армянську стався викид невідомої речовини. Влада Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є спека і тривала відсутність опадів. За даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовує "Кримський титан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram