ГоловнаСуспільствоВійна

Військові почали роботи з розмінування території уздовж дороги Авдіївка - Опитне

Обстежити територію планують до 21 вересня.

Військові почали роботи з розмінування території уздовж дороги Авдіївка - Опитне
Фото: facebook.com/pressjfo.news

У Донецькій області вздовж дороги Авдіївка - Опитне українські військові перевіряють місцевість на наявність вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Фейсбуці.

"З 18 вересня за наказом командувача Об'єднаних сил з метою забезпечення безпечного пересування і роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста уздовж дороги Авдіївка - Опитне здійснюється перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів і встановлення знаків про мінну небезпеку", - йдеться в повідомленні.

Роботи здійснюються мобільною групою розмінування зі складу одного з підрозділів ООС. Військовослужбовці перевіряють території на наявність мін, боєприпасів, що не розірвалися, і інших вибухонебезпечних предметів.

Координацію робіт і забезпечення дотримання режиму припинення вогню на час їх проведення здійснює українська сторона Спільного центру з контролю і координації спільно зі спостерігачами ОБСЄ.

Роботи планується виконати до 21 вересня.

Нагадаємо, У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб підрахували, що витрати на розмінування всього Донбасу можуть перевищити 800 млн доларів.

Раніше фахівці заявляли, що на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років і цей процес буде коштувати Україні не один мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram