ГоловнаПолітика

Один із членів екіпажу судна "ЯМК-0041" повернувся з Криму

Його випустили у зв'язку зі смертю матері.

Один із членів екіпажу судна "ЯМК-0041" повернувся з Криму
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Один із членів екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041", яке було затримане біля берегів Криму на початку травня, повернувся на підконтрольну територію.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у фейсбуці.

"Щойно говорила з членом екіпажу судна "ЯМК-0041" Геннадієм Отичком. Він на підконтрольній Україні території, повертається до Очакова", - заявила вона.

Моряк перейшов адміністративний кордон у пункті в'їзду-виїзду "Каланчак".

Його відпустили у зв'язку зі смертю матері.  

Нагадаємо, 4 травня ФСБ Росії затримала українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут. П'ятьох членів екіпажу доправили до Криму. Капітан судна, Віктор Новицький, був заарештований. Російська влада заявляє, що йому загрожує до 5 років позбавлення волі.  

Екіпаж понад півтора місяця утримували без будь-яких санкцій суду на території прикордонного управління ФСБ Росії в Балаклаві.

Міністерство закордонних справ України скерувало російській стороні ноту протесту, а 7 травня прокуратура Криму порушила кримінальне провадження за фактами захоплення українського судна, а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram