ГоловнаПолітика

Денісова вимагає невідкладної інформації про реальний стан здоров'я Балуха

Кримчанин Балух призупинив голодування на час етапування.

Денісова вимагає невідкладної інформації про реальний стан здоров'я Балуха
Фото: Крым.Реалии

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Володимира Балуха, якого незабаром етапують з Криму на територію Росії.

"Володимир Балух на 205-му дні голодування призупинив свій протест. Таке рішення українець ухвалив на час етапування в колонію. Кримчанин також зазначив, що використовував "останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь", - написала Денісова у фейсбуці.

За її словами, Балуха перевезуть із СІЗО м. Сімферополя (окупований Крим) на територію РФ для відбування покарання.

"Насторожує те, що політв'язень відмовився і надалі вживати тюремну їжу, а також носити одяг засуджених. Тому я вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про реальний стан здоров'я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і вживання її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними", - зазначила Людмила Денісова.

Раніше сьогодні український активіст, політв'язень Володимир Балух звернувся до українців перед етапуванням у колонію. Балух призупинив голодування на період етапування. Коли він прибуде в колонію, він має намір продовжити свій протест.

Нагадаємо, Володимир Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованому Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за двома справами: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

У вересні Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт. У жовтні суд Криму "пом'якшив" вирок активісту і скоротив йому термін ув'язнення на один місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram