ГоловнаПолітика

Російські журналісти в ПАРЄ намагалися видати нардепа Березу за Дмитра Яроша

Українські делегати не дали журналістці телеканалу "Россия" поставити запитання: співали гімн України.

Російські журналісти в ПАРЄ намагалися видати нардепа Березу за Дмитра Яроша

Російські пропагандисти намагалися видати народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Борислава Березу за нардепа, екс-лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша.

Про це сам Борислав Береза розповів в ефірі "Прямого".

"Крім того, ми бачимо, як змінилася зараз риторика представників російських телеканалів, які тут ходять. До мене, коли я перебував у присутності нашого посла в Євросоюзі Дмитра Кулеби, підійшли (російські пропагандисти - ред.) і сказали: "Дмитро Анатолійович, ви можете нам дати коментар?" Я пояснив, що я не Дмитро Анатолійович Ярош, а Береза Борислав Юхимович і клоунам коментарів не даю".

За його словами, російські пропагандисти хочуть влаштувати шоу, оскільки вони бачать, що делегація РФ може не повернутися до складу ПАРЄ.

Депутат також наголосив, що в будь-якому випадку Росія і далі буде наполегливо прагнути до повернення в ПАРЄ та повернення права голосу в цій організації.

Також представники української делегації в ПАРЄ заспівали гімн України під час того, як журналістка російського державного телеканалу "Россия" намагалася поставити запитання делегату Бориславу Березі.

Відео оприлюднив журналіст "Радіо Свобода" Григорій Жигалов.

На відео видно, як журналістка намагається поставити запитання Бориславу Березі, проте її слів майже не чути через гімн України.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок не знайшла голосів для зміни санкційних правил щодо Росії і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram