ГоловнаПолітика

Два українські митрополити брали участь у Синоді РПЦ, де прийняли "мінську схизму"

У Мінську "засідали" митрополити Онуфрій і Лука. 

Два українські митрополити брали участь у Синоді РПЦ, де прийняли "мінську схизму"
Фото: news.church.ua

Митрополит Київський і всієї України, глава УПЦ МП Онуфрій і митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука взяли участь у Синоді Російської православної церкви в Мінську.

Засідання очолив Святійший Патріарх Московський і всієї Русі  Кирило, повідомляє прес-служба УПЦ.

"Під час засідання були обговорені актуальні питання життєдіяльності Церкви. Зокрема, всі члени Синоду висловили підтримку канонічній Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. У результаті роботи Священного Синоду Руської Православної Церкви було прийнято заяву у зв'язку з останніми діями Константинопольського Патріархату щодо церковних питань в Україні", - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Синод РПЦ в Мінську ухвалив рішення про повний розрив спілкування зі Вселенським патріархатом. Це рішення означає, що священики РПЦ не зможуть здійснювати спільні богослужіння з представниками Вселенського патріархату, а миряни не зможуть причащатися в храмах Вселенського патріархату. 

Таким чином віряни Української православної церкви Московського патріархату опинилися перед вибором - іти в схизму разом з РПЦ або залишатися в єдності зі вселенським православ'ям - через помісну українську Церкву, заявив глава інформаційного управління УПЦ КП Євстратій Зоря.  

Нагадаємо, 11 жовтня Україна отримала позитивне рішення Вселенського патріарха і Синоду про Єдину помісну православну церкву.

У Кремлі пригрозили "захистити православних в Україні" після отримання Томосу.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram