ГоловнаПолітика

Генсек ОБСЄ відвідав КПВВ "Майорське"

Всі КПВВ працюють у штатному режимі.

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер в рамках робочого візиту в район операції Об'єднаних сил у п'ятницю, 27 липня, відвідав КПВВ "Майорське".

Про це інформує прес-центр ООС.

На КПВВ Гремінгер оглянув моніторингову камеру ОБСЄ та ознайомився з порядком проведення контрольних операцій щодо осіб, які перетинають лінію зіткнення. Також він поспілкувався з громадянами.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"У КПВВ делегацію на чолі з Томасом Гремінгером зустрічав і супроводжував начальник Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби генерал-майор Володимир Бондар, який зазначив, що всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на територіях Донецької та Луганської областей працюють в штатному режимі", - зазначають у штабі.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Також порушувалося питання доцільності функціонування КПВВ "Золоте", яке б значно розвантажило контрольні пункти на лінії зіткнення, які вже діють.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, в липні 2017 року Рада міністрів ОБСЄ обрала швейцарського дипломата Гремінгера генеральним секретарем.

У вересні минулого року Гремінгер відвідав Київ, де обговорив з президентом Петром Порошенком питання розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Також президент України закликав генсека ОБСЄ залучити всі можливі механізми організації, щоб звільнити українських політв'язнів в Росії і Криму, а також заручників, утримуваних російськими окупаційними військами на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram