ГоловнаПолітика

Судді "старого" Верховного Суду звернулися до Луценка з приводу ліквідації

Судді повідомляють про дії з приводу ліквідації ВСУ.

Судді "старого" Верховного Суду звернулися до Луценка з приводу ліквідації
Фото: Макс Требухов

Виконувач обов'язків голови Верховного Суду України Василь Гуменюк повідомив Генеральному прокурору Юрію Луценку про вчинення злочину у зв'язку з ліквідацією ВСУ. Відповідний лист опубліковано на сайті ВСУ.

Гуменюк наполягає на тому, що змінами до Конституції з приводу судової реформи Верховний Суд України був лише перейменований в Верховний Суд. Про його реорганізацію або ліквідацію, або створення нового найвищого суду в системі судоустрою України не йшлося.

"4 травня 2018 року в газеті "Голос України" опубліковано оголошення ... про те, що Верховний Суд України зупиняє свою роботу і ліквідується згідно з законом. За інформацією головного редактора газети, підставою для цього став лист нібито ліквідаційної комісії Верховного Суду України ... з підписом виконувача обов'язків керівника апарату Верховного Суду України Сердюка В.В."- йдеться в повідомленні.

Гуменюк зазначає, що ліквідаційна комісія не створена, а Сердюк не є працівником ВСУ і не перебуває з судом в трудових відносинах. Крім того, на сайті Міністерства юстиції було опубліковано повідомлення про рішення щодо припинення Верховного Суду України як юридичної особи в результаті ліквідації.

А 20 червня "без законних на те підстав ВККС прийняла рішення про переведення 12 суддів Верховного Суду України на посади суддів до апеляційних судів міста Києва та Київської області, які ліквідовані указом Президента України".

"Наведені дані свідчать про те, що Рада суддів України, ВККС, Державна судова адміністрація України та нібито виконувач обов'язків керівника апарату Верховного Суду України Сердюк В.В., який в трудових відносинах з Верховним Судом України не перебуває, вчиняють дії щодо самовільного присвоєння владних повноважень і звання службової особи, підробляють документи і бланки, зловживають владою і службовим становищем, зловживають повноваженнями особи, які надають публічні послуги, втручаються в будь-якій формі в діяльність судді (суддів Верховного Суду України) з метою перешкодити виконанню ним (ними) службових обов'язків ліквідації неконституційним способом Верховного Суду України як юридичної особи публічного права з конституційним статусом", - йдеться в повідомленні.

Гуменюк просить Луценка внести викладені дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram