ГоловнаПолітика

Суд відмовив омбудсмену Денісовій у відвідуванні Сущенка

Усі необхідні документи вона надала ще 14 червня.

Суд відмовив омбудсмену Денісовій у відвідуванні Сущенка
Роман Сущенко
Фото: РБК

Суд відмовив уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій у відвідуванні засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це Денісова написала на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні, 26 червня, о 9:00 зустрілася із заступником голови суду Фоміним, який повинен прийняти рішення. Він сказав, що "питання щодо дозволу дуже складне, але він обов'язково прийме рішення сьогодні після 15 години". Зараз рішення є. У зустрічі з Романом Сущенком мені відмовлено", - написала вона.

Денісова нагадала, що президент РФ Володимир Путін надав їй як уповноваженому Верховної Ради України з прав людини повні гарантії на безперешкодний доступ до всіх українських політв'язнів, що містяться на території Російської Федерації і в тимчасово окупованому Криму.

"Уже два тижні я чекаю реалізації даних мені гарантій державними органами виконавчої влади РФ. На цю хвилину я не побачила жодного з ув'язнених українців, до яких в мене гарантований безперешкодний доступ", - додала омбудсмен.

Денісова також звернулася до керівника Адміністрації Президента РФ Антону Вайну щодо розблокування реалізації цих гарантій.

Денісова зазначила, що зробила все для того, щоб зустрітися з Сущенком. Всі необхідні документи вона надала ще 14 червня.

15 червня Денісова отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Сущенка і направила його копію в Лефортово того ж дня.

18 червня о 9:00 вона надала необхідні документи в Лефортово, а о 14:30 їй було відмовлено в зустрічі з Сущенком без будь-яких пояснень.

20 червня омбудсмен знову звернулася в Московський міський суд з проханням про зустріч з засудженим українським журналістом, але 26 червня отримала відмову.

Нагадаємо, російський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму за "шпигунство". Вирок  законної чинності не набрав, оскільки його було оскаржено. До розгляду апеляційних скарг Сущенко, згідно з вироком, повинен перебувати в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram