ГоловнаПолітика

Вийти на вибори проти Татькова було не дуже безпечно, - Львов

"Особисто з Татьковим у мене не було подібних розмов"

Вийти на вибори проти Татькова було не дуже безпечно, - Львов
Фото: Макс Требухов

Голова Касаційного господарського суду Богдан Львов заявив, що для нього було великим бар'єром висувати свою кандидатуру на посаду голови Вищого господарського суду проти Віктора Татькова 2014 року. Про це він сказав у інтерв'ю LB.ua.

"До 2014 року я не обіймав адміністративних посад. Висувати тоді свою кандидатуру для мене було великим бар'єром. Ситуація була дуже напруженою як у суспільстві, так і в суддівському середовищі. Скажу відверто, вийти на вибори проти Татькова було не дуже безпечно. Це сьогодні він - колишній голова суду, переховується за кордоном. А тоді не переховувався. І реально був дуже впливовим", - зазначив він.

"Вибори голови суду відбувалися за кілька днів до ухвалення Закону України "Про відновлення довіри до судової влади". Повірте, до і після цього - абсолютно протилежні ситуації. Без підтримки громадськості навряд чи мені вдалося б здобути перемогу", - сказав Львов.

На питання про те, чи намагався Татьков домовитися про певне вирішення, Львов відповів: "Особисто з Татьковим у мене не було подібних розмов. Я працював у досить невеликий судовій палаті, керівником якої був Віктор Семенович Москаленко. На той час він відпрацював суддею 30 років і не підтримував жодних домовленостей чи будь-якого впливу. Тому до суддів нашої палати було відповідне ставлення. До речі, наші рішення не потрапили до слідчих матеріалів як такі, що ухвалювалися під тиском або з певними порушеннями".

Нагадаємо, 18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура висунула підозру колишньому голові Вищого господарського суду Вікторові Татькову й колишньому заступникові голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

За даними ЗМІ, Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри.

Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. Як пишуть ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram