ГоловнаПолітика

Львів: Втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ - це самогубство

Львів давав свідчення у справі "Татькова-Ємельянова".

Львів: Втручання в автоматизовану систему розподілу судових справ - це самогубство
Фото: Макс Требухов

Всі дії в автоматизованій системі розподілу судових справ зберігаються на "жорсткому" диску. Про це в інтерв'ю LB.ua сказала голова Касаційного господарського суду Богдан Львів.

"Втручатися зараз в автоматизовану систему - це самогубство. Як я говорив раніше, всі дії зберігаються на жорсткому диску. І в будь-який момент можна перевірити, хто і що робив в системі", - зазначив він.

"До речі, зауважте, що з 2014 року не йдеться про системні порушення в господарських судах. За конкретними справами, можливо, існують такі факти. Але перш поширювалася інформація, що можна було домовитися в суді першої інстанції і отримати потрібне рішення в останній. Думаю, позитивні наслідки є результатом тієї роботи, яку ми відразу провели щоб уникнути впливу на автоматизовану систему розподілу справ", - сказав Львів.

На питання, чи був вплив на систему за часів Віктора Татькова, суддя відповів: "Теоретично - так. Але такі факти можуть бути підтверджені тільки показаннями свідків. Наприклад, сам собою лікарняний не свідчить про те, що могло статися зловживання".

Тим часом Львів підтвердив, що давав свідчення у справі про втручання в автоматичну систему розподілу справ, в якій фігурують колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков та його заступник Артур Ємельянов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram