ГоловнаПолітика

Господарські суди втратили менше фахівців, ніж інші, - Львов

"Головна перешкода - моральний дискомфорт".

Господарські суди втратили менше фахівців, ніж інші, - Львов
Фото: Макс Требухов

Навіть досить висока зарплата судді не стимулює юристів і науковців подаватися на вакансії в судовій системі. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду Богдан Львов.

"Господарські суди втратили менше фахівців, ніж інші. Найбільший кадровий відтік стався в апеляційних судах. За останньою інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів, майже кожна третя посада в судовій системі України - вакантна. Тобто навіть досить висока зарплата судді не стимулює юристів і науковців подаватися на ці вакансії", - зазначив Львов.

"Головна перешкода - моральний дискомфорт. На жаль, засоби маніпулювання інформацією сьогодні спрямовані на отримання певного судового рішення. У разі неотримання бажаного результату слід очікувати різних звинувачень у бік судді, навіть якщо останній діяв професійно. До речі, і нові судді (Верховного Суду - LB .ua) негативного ставлення до себе не очікували. Багато хто з них працює у вихідні та свята. Навантаження справді велике. Їм важко сприймати, що коли на них "нападають", то це не через помилку під  час ухвалення рішення, - це просто така форма тиску", - заявив Львов.

За його словами, нещодавно під вікнами суду представники одного з банків проводили акцію протесту під гаслами: "Поверніть старих професійних суддів". "Лише півроку тому вони вимагали "всіх вигнати". Як казав Аль Капоне: "Нічого особистого, виключно комерція", - сказав Львов.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram