ГоловнаПолітика

ВККС рекомендувала призначити суддів "старого" ВСУ до апеляційних судів

Суддів перевели в суди Києва та області.

ВККС рекомендувала призначити суддів "старого" ВСУ до апеляційних судів
Фото: vkksu.gov.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів надала рекомендації на переведення до інших судів 12 суддям "старого" Верховного Суду України. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Згідно з рішенням Комісії, суддю ВСУ Олександра Волкова рекомендовано до призначення в Київський апеляційний адміністративний суд; суддю Світлану Вус — в апеляційний суд Києва, суддю Василя Гуменюка — в Апеляційний суд Київської області, суддю Анатолія Ємеця — до Київського апеляційного господарського суду; суддю Тетяну Жайворонок — до Київського апеляційного господарського суду; суддю Галину Канигіну — в Апеляційний суд Київської області; суддю Єлизавету Ковтюк — в Апеляційний суд Київської області, суддю Миколу Короткевича — в Апеляційний суд Київської області, суддю Олега Крівенду — до Київського апеляційного адміністративного суду, суддю Людмилу Охрімчук — в апеляційний суд Київської області; суддю Богдана Пошву — в Апеляційний суд Києва; суддю Віктора Школярова — в Апеляційний суд Київської області.

Відзначимо, що як повідомив голова ВККС Сергій Козьяков, рекомендації прийняті з двома окремими думками.

Також відзначимо, що засідання Комісії почалося із суперечки між Сергієм Козьяковим і заступником голови ВККС Станіславом Щоткой з одного боку, і в.о голови ВСУ Василем Гуменюком з іншого боку, про те, чи може ВККС переводити суддів ВСУ до інших судів.

«Це все схоже на розправу», - зазначив Василь Гуменюк. Втім, з його думкою члени ВККС не погодилися.

Нагадаємо, судді Верховного Суду України звернулися до Конституційного Суду з приводу неконституційності, на їхню думку, окремих положень Закону "Про судоустрій і статус суддів".

У той же час, законодавством передбачено, що Верховний Суд України зупиняє роботу з моменту початку роботи нового Верховного Суду, тобто з 15 грудня минулого року.

Після ВККС рішення про переведення суддів повинна ухвалити Вища рада правосуддя і підписати відповідні укази президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram