ГоловнаПолітика

Законом не передбачено процедуру ліквідації Верховного Суду України, - в.о. ВСУ

ВСУ не можна ліквідувати без внесення змін у Конституцію.

Законом не передбачено процедуру ліквідації Верховного Суду України, - в.о. ВСУ
Фото: Макс Требухов

Законом "Про судоустрій і статус суддів" не передбачено порядок ліквідації Верховного Суду України. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив в.о. голови ВСУ Василь Гуменюк.

"Законом «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року не передбачено порядок ліквідації Верховного Суду України як конституційного органу і передачі його майна Верховному Суду. Крім того, Конституцією України та Законом «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» взагалі не передбачена ліквідація Верховного Суду України", - заявив він.

"Верховний Суд України є органом публічного права з конституційним статусом, який не можна ліквідувати без внесення змін до Конституції України. Ба більше, Верховний Суд України постійно і послідовно дотримується реформування системи судоустрою, однак таке реформування, повторюся, має відбуватися з дотриманням Конституції", - додав Гуменюк.

Суддя також зазначив, що приміщеннями і майном, які належать Верховному Суду України, "безперешкодно користуються апарат і судді Верховного Суду".

Читайте: Операція «ліквідація»: чому в Україні існують два верховні суди

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram