ГоловнаПолітика

Голова Національної поліції доручив узяти під захист табори ромів

У всіх областях будуть створені підрозділи з розслідування ксенофобських злочинів.

Голова Національної поліції доручив узяти під захист табори ромів
Фото: npu.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв доручив особовому складу поліції забезпечити захист таборів ромів по всій Україні.   

Про це повідомила прес-служба Нацполіції за підсумками селекторної наради за участю керівників територіальних підрозділів, що відбулася в середу, 27 червня.

"Ми за ці вихідні маємо підрахувати, виявити, - це поліція превенції, кримінальна поліція, патрульна поліція, - місця проживання, тимчасового перебування, транзит ромів державою та гарантувати їхню безпеку доти, доки кримінальна поліція та слідство нам не відзвітують, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення в нас в Україні, встановлено та локалізовано", - заявив Князєв.

Начальник поліції також наказав у всіх областях створити підрозділи поліції для розкриття злочинів, що мають ознаки порушення рівноправності громадян.

Нагадаємо, увечері 23 червня у Львові під час нападу на табір ромів убили людину й поранили ще чотирьох. За нападом стоїть неонацистська неформальна організація "Твереза і зла молодь". Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, близький до керівництва МВС, стверджує, що організатор цього нападу отримував інструкції від "певних осіб" через соцмережі.

У квітні-червні відбулося ще мінімум три напади на ромські тимчасові поселення, за якими стояли праворадикали із "С14" і "Національних дружин".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram