ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд взяв під варту організатора і 5 учасників нападу на табір ромів

Усі затримані підозрювані залишаться під арештом на 60 днів.

Суд взяв під варту організатора і 5 учасників нападу на табір ромів
Фото: npu.gov.ua

Пустомитівський районний суд Львівської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави для організатора та ще 5 підозрюваних в нападі на табір ромів у Львові.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Всі затримані арештовані на 60 діб.

Як повідомляє Zaxid.net, захист і батьки затриманих підлітків просили про домашній арешт.

"Ми просили домашній арешт, звичайно. Оскільки він має постійне місце проживання, неповнолітній, тільки закінчив школу і ніякої суспільної небезпеки для оточення не становить. Бачу, що на суд чиниться якийсь сторонній вплив, ніж обирається строгий захід утримання під вартою неповнолітнього", - прокоментував рішення суду адвокат одного з підозрюваних Олег Вовкун.

"З огляду на тяжкість кримінального правопорушення, також, що особи вживали заходи до втечі з місця події, одним з ключових було питання рішення про обрання їм такого виду запобіжного заходу", - пояснив прокурор Юрій Матла.

Всі засідання проходили за закритими дверима. На слуханні були присутні тільки учасники процесу.

Нагадаємо, напередодні, 25 червня, Пустомитівський районний суд заарештував на 2 місяці без права внесення застави 2 підозрюваних у нападі на табір ромів у Львові.

24 червня поліцейські затримали 7 осіб за підозрою у вбивстві чоловіка і поранення трьох людей в таборі ромів у Львові. Всього, за даними поліції, до нападу на табір причетні 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram