ГоловнаСуспільствоПодії

За напад на табір ромів затримано 9 учнів двох львівських шкіл

У нападі підозрюють учасників угруповання "Твереза і зла молодь".

За напад на табір ромів затримано 9 учнів двох львівських шкіл
Фото: npu.gov.ua

За підозрою в нападі на ромський табір у Львові затримали дев'ятьох учнів шкіл №36 та №85.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на керівника Нацполіції області Валерія Середу.

За його словами, п'ятеро підлітків навчаються в школі №85, а четверо - в школі №36. Обидва заклади розташовані у Франківському районі міста.

У нападі на циганський табір підозрюють учасників угруповання "Твереза і зла молодь" - це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division. Раніше поліцейські повідомляли, що затримали сімох учасників нападу віком 16-17 років, а також організатора злочину, яким виявився 20-річний Андрій Тичка.

Згодом прокуратура повідомила про 11 затриманих.

Нагадаємо, 23 червня у Львові під час нападу на табір ромів убили людину і поранили ще чотирьох. Правоохоронці неофіційно підтвердили, що нападники є членами угруповання "Твереза і зла молодь". Це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division. Більше про них наразі нічого не відомо.

За останній час в Україні сталася ціла низка нападів на ромські табори в Києві та Тернополі. Відповідальність за них несли такі праворадикальні угруповання, як "С14" і "Національні дружини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram