ГоловнаПолітика

Суд скасував арешт майна екс-міністра фінансів Колобова

Справу проти Колобова закрито.

Суд скасував арешт майна екс-міністра фінансів Колобова
Юрий Колобов
Фото: Укринформ

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова і скасував арешт майна екс-міністра, передає Інтерфакс-Україна.

В ухвалі суду від 3 травня, оприлюдненій 21 червня на сайті Єдиного реєстру судових рішень, зокрема, зазначено, що 21 лютого 2018 року Ю. Колобова звільнили від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), а кримінальне провадження, відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою), а потім перекваліфіковане за ч. 2 ст. 367, закрили.

Адвокат клопотала про скасування арешту на майно Юрія Колобова з огляду на закриття справи. Суд задовольнив її клопотання і скасував арешт будинку площею 512,4 кв.м, грошових коштів на рахунках у чотирьох банках і двох земельних ділянок у смт Козин Обухівського району Київської області.

Колобов був міністром фінансів України з 28 лютого 2012 року до 27 лютого 2014 року. Його підозрювали в розтраті 220 млн грн, виділених на будівництво телекомунікаційної мережі спеціального призначення (ч.5 ст.191 КК України).

Нагадаємо, Колобова затримали в Іспанії на початку березня 2015 року, Україна подала запит про його екстрадицію, але іспанський суд відмовив у цьому.

У середині жовтня 2017 року ГПУ повідомила, що невідомі намагалися звільнити Колобова з-під варти за допомогою фальшивого листа, нібито від імені Генпрокуратури України.

21 лютого Печерський районний суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і звільнив від кримінальної відповідальності Колобова, оскільки минув строк давності. Адвокат Колобова заявив, що він не планує повертатися в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram