ГоловнаПолітика

Українська делегація вирішила бойкотувати щорічний прийом у генсека Ради Європи

"В умовах, коли РЄ економить на папері, не дуже логічно влаштовувати розкішні прийоми".

Українська делегація вирішила бойкотувати щорічний прийом у генсека Ради Європи
Фото: EPA/UPG

Депутати Верховної Ради відмовилися йти на щорічний прийом до генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда, вважаючи це зайвим в умовах недофінансування організації.

Про це повідомив у фейсбуці голова української делегації Володимир Ар'єв.

"В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ заощаджує на папері для документів, не дуже логічно влаштовувати розкішні прийоми на сотні людей. При цьому Україна, яка добровільно пожертвувала 400 тисяч доларів на підтримку організації в складний час, не отримала відповіді від Ягланда про вартість щорічного великого прийому та доцільність його проведення в складних фінансових умовах", - заявив він.  

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що європейські депутати також повинні ігнорувати прийом у Ягланда.

"Генсек РЄ Т.Янгланд весь час скаржиться на економічні труднощі через несплату росіянами їхнього внеску. І під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян - хоч тушкою, хоч опудалом. І водночас влаштовує прийоми на сотні персон із шампанським на аперитив. Українська делегація публічно відмовилася від запрошення на цей прийом. Закликаємо європейських колег зробити так само", - заявила вона у фейсбуці.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram