ГоловнаПолітика

Грузія очікує від України дій щодо екстрадиції Саакашвілі

Нині влада України не повинна мати причин відмовляти в екстрадиції.

Грузія очікує від України дій щодо екстрадиції Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Грузинська сторона очікує від влади України конкретних кроків щодо екстрадиції колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це заявив заступник головного прокурора Грузії Георгій Гогадзе, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми тричі зверталися у відповідні компетентні органи України і очікуємо від них дієвих заходів", - сказав Гогадзе журналістам, коментуючи ситуацію, пов'язану з питанням можливої екстрадиції Саакашвілі.

За його словами, якби не мала відповідних підстав прокуратура Грузії вимагати екстрадиції Саакашвілі, то запит українській стороні не відправляли б.

Він зазначив, що зараз влада України не повинна мати причин відмовляти в екстрадиції.

Гогадзе наголосив, що "прокуратура зробить все можливе для того, щоб всі ті особи, які вчинили злочини на території Грузії, постали перед правосуддям".

Нагадаємо, 29 вересня Саакашвілі на мітингу біля Верховної Ради заявив, що оскаржив указ президента про припинення його українського громадянства. Водночас Вищий адмінсуд заявив, що не отримував жодних позовів від Саакашвілі.

Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року Порошенко припинив його українське громадянство. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram