ГоловнаПолітика

Вищий адмінсуд заявив, що не отримував жодних позовів від Саакашвілі

У кореспонденції і документах за 28-29 жовтня також не виявлено жодних позовних заяв.

Вищий адмінсуд заявив, що не отримував жодних позовів від Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Вищий адміністративний суд заперечує отримання позову колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі про незаконність припинення його українського громадянства.

Про це повідомив представник суду.

У прес-службі уточнили, що в п'ятницю, 27 жовтня, адмінсуд не отримував будь-яких позовів від Саакашвілі або його представників.

Також у кореспонденції і документах за 28-29 жовтня не виявлено ніяких позовних заяв від лідера "Руху нових сил".

Нагадаємо, 29 вересня Саакашвілі на мітингу біля Верховної Ради заявив, що оскаржив указ президента про припинення його українського громадянства.

Саакашвілі отримав отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року Порошенко припинив його українське громадянство. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram