ГоловнаПолітика

Про автономію Антикорупційного суду не може бути мови, - Алєксєєв

Депутат вважає, що законопроект повинні напрацьовувати в Адміністрації президента.

Про автономію Антикорупційного суду не може бути мови, - Алєксєєв
Фото: Сергей Нужненко

Заступник голови Комітету з питань правової політики і правосуддя, народний депутат БПП Сергій Алексєєв вважає, що Україна повинна створити окремий Антикорупційний суд, оскільки взяла на себе відповідне зобов'язання. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Україна вже взяла на себе зобов'язання щодо створення Антикорупційного суду. Тому питання не стоїть у такому формулюванні: варто чи не варто (створювати окремий Антикорупційний суд - LB.ua). В Європі існують суди, які мають окрему спеціалізацію. Наприклад, у Німеччині діє суд, який розглядає винятково справи про банкрутство. Однак ці суди належать до єдиної судової системи. Так само повинно бути в разі створення Антикорупційного суду в Україні. Про автономію не може бути мови", - сказав Алєксєєв.

З приводу напрацювання законопроекту про Антикорупційний суд, то депутат вважає, що "логічно, щоб цей законопроект напрацьовувався в Адміністрації президента, де створено Раду з питань судової реформи".

"До його складу входять депутати різних фракцій, у тому числі я, Оксана Сироїд, Леонід Ємець (фракція «Народний фронт») та інші. Якщо буде необхідність, то можна включити в робочу групу інших народних депутатів, які зацікавлені в розробці законопроекту про Антикорупційний суд", - додав він.

"Дискусія щодо створення робочої групи з напрацювання цього законопроекту поки триває. Думаю, це питання буде вирішене найближчим часом. Не важливо: створять її (робочу групу - LB.ua) в Адміністрації чи в парламенті. Так чи інакше над законопроектом працюватимуть одні і ті самі депутати", - вважає нардеп.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що подасть власний законопроект про Антикорупційний суд, якщо депутати не долучаться до розробки документа.

Раніше Порошенко виступав проти створення Антикорупційного суду, але восени його риторика змінилася. Він запропонував написати новий законопроект замість двох проектів законів на цю тему, зареєстрованих у парламенті.

Венеціанська комісія обидва ці законопроекти розкритикувала, але саму ідею створення Антикорупційного суду підтримала і запропонувала, щоб Порошенко від свого імені вніс новий проект закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram