ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував почекати з законом про Антикорупційний суд до кінця року

Законопроект (який поки що не написано) повинен отримати висновки Венеціанської комісії, заявили у президента.

Порошенко запропонував почекати з законом про Антикорупційний суд до кінця року
Ирина Луценко
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко налаштований на ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця року, заявила його представник у Верховній Раді Ірина Луценко.

За її словами, щодо відповідного законопроекту, який наразі не написано, спочатку повинна надати свої висновки Венеціанська комісія.

"Президент налаштований на прийняття закону про Антикорупційний суд до кінця 2017 року. Але всі законопроекти, які вносилися президентом, проходять експертизу Венеціанської комісії. Тому ми налаштовані на швидке прийняття, швидкий розгляд цього законопроекту лише після висновків Венеціанської комісії", - заявила Луценко журналістам.

За її словами, Порошенко радий, що автори депутатського законопроекту про створення Антикорупційного суду вирішили його відкликати.

"Президент вітає заяву депутатів про те, що вони відкликають закони про Антикорупційний суд. Таким чином, нарешті, за два роки, розблоковано можливість внесення президентом свого законопроекту", - сказала Луценко.

Нагадаємо, раніше Порошенко виступав проти створення Антикорупційного суду, але восени його риторика змінилася. Він запропонував написати новий законопроект замість двох проектів законів на цю тему, зареєстрованих у парламенті.

Тим часом Венеціанська комісія обидва ці законопроекти розкритикувала, але саму ідею створення Антикорупційного суду підтримала і запропонувала, щоб Порошенко від свого імені вніс новий проект закону.

Створення Антикорупційного суду - одна з трьох вимог учасників протесту біля Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram