ГоловнаПолітика

Фігурантів "справи 2 травня" суд залишив під вартою (оновлено)

Затримання Мефьодова суд визнав неправомірним, оскільки не було відповідної постанови слідчого судді.

Фігурантів "справи 2 травня" суд залишив під вартою (оновлено)
Евгений Мефедов (справа) и Сергей Долженков
Фото: News Front

Судова колегія Апеляційного суду Одеської області розглянула скарги адвокатів екс-фігурантів "справи 2 травня" Євгена Мефьодова і Сергія Долженкова, які перебувають під арештом за підозрою у сепаратизмі.

Захисники підсудних просили суд пом'якшити запобіжний захід арештантам, а представники сторони звинувачення висловили клопотання - відхилити апеляційні скарги через їх необґрунтованість, повідомляє Укрінформ.

Суд спершу розглянув скаргу адвоката громадянина РФ Мефьодова, а ввечері - скаргу захисника Долженкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши обидві сторони, суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката про скасування ухвали Київського райсуду Одеси, який обрав підсудному Долженкову міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - озвучив рішення головуючий на судовому засіданні.

Як повідомлялося, сьогодні ж колегія суддів визнала неправомірним затримання підозрюваного Мефьодова і скасувала відповідну ухвалу суду першої інстанції, що санкціонував 18 вересня взяття його під варту. Оскільки на момент затримання не було відповідної ухвали слідчого судді.

Водночас судова колегія зобов'язала Київський райсуд Одеси повторно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно підсудного Мефьодова, передбачивши тримання його під вартою до прийняття відповідної ухвали в рамках провадження за ознаками ст. 110 Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні було продемонстровано відеокадри, надані прокуратурою, що засвідчують безпосередню причетність обох підсудних до інкримінованого звинувачення у сепаратизмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram