ГоловнаПолітика

Інститут Сервантеса відкриє представництво в Києві

Його мета - викладання іспанської мови та поширення іспанської культури.

Інститут Сервантеса відкриє представництво в Києві
Фото: president.gov.ua

У понеділок, 30 жовтня, до Києва приїхав міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс. У рамках візиту він зустрівся, зокрема, з президентом Петром Порошенком.

Прес-служба голови держави повідомляє, що розмова стосувалася останніх подій у Каталонії. Президент підтвердив, що Україна підтримує територіальну цілісність Іспанії, а Дастіс, своєю чергою, підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Порошенко і Дастіс говорили про питання українсько-іспанських відносин і наголосили на важливості підтримки регулярних контактів на найвищому рівні, в тому числі шляхом обміну візитами. Серед іншого сторони домовилися, що потрібно поглиблювати міжлюдські контакти між Україною та Іспанією. Для цього в Києві відкриють центр Інституту Сервантеса, а в Мадриді - Український інститут.

Інститут Сервантеса - державна установа Іспанії, створена 1991 року для викладання іспанської мови та поширення іспанської та латиноамериканської культури. Головний центр розташовано в Мадриді і в Алькала-де-Енарес (Мадрид), рідному місті письменника Мігеля Сервантеса. Інститут займається іспитами для отримання диплома з іспанської мови як іноземної (DELE), організовує курси іспанської мови, підтримує діяльність іспаністів, проводить культурні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram