ГоловнаПолітика

Порошенко пригрозив внести законопроект про Антикорупційний суд без обговорення з депутатами

Президент розраховує на набуття чинності закону до кінця року.

Порошенко пригрозив внести законопроект про Антикорупційний суд без обговорення з депутатами
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що подасть власний законопроект про Антикорупційний суд, якщо депутати не долучаться до розробки документа.

Про це він сказав у п'ятницю.

"Я наполягаю, щоб за участю представників усіх фракцій негайно почалася робота над розробкою нового проекту, де будуть враховані всі пропозиції Венеціанської комісії. Підкреслюю, що я як президент готовий делегувати в цю робочу групу свого представника, щоб буквально за один-два-три тижні комісія змогла подати узгоджений законопроект. Якщо цього не буде зроблено, я буду змушений взяти ініціативу на себе. Підкреслюю, що графік створення нового суду, як я його собі уявляю і планую, передбачає остаточне прийняття, підписання президентом закону "Про Антикорупційний суд" до кінця цього року. Це абсолютно реально", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко виступав проти створення Антикорупційного суду, але восени його риторика змінилася. Він запропонував написати новий законопроект замість двох проектів законів на цю тему, зареєстрованих у парламенті.

Тим часом Венеціанська комісія обидва ці законопроекти розкритикувала, але саму ідею створення Антикорупційного суду підтримала і запропонувала, щоб Порошенко від свого імені вніс новий проект закону.

Створення Антикорупційного суду - одна з трьох вимог учасників протесту біля Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram