ГоловнаПолітика

У наметовому містечку біля Ради залишається до 300 осіб

Поліція заявила, що ситуація в центрі Києва спокійна.

У наметовому містечку біля Ради залишається до 300 осіб
Фото: Сергей Нужненко

У наметовому містечку біля Верховної Ради України залишається до 300 осіб.

Про це в ефірі 112 канала сказав начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

"Ситуація спокійна. Тисяча правоохоронців охороняє і десь 250-300 чоловік перебувають в наметовому містечку", - розповів він.

Нагадаємо, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч чоловік. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція", "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

На цьому тижні Рада направила до Конституційного суду законопроекти щодо скасування імунітету, але відмовилася змінювати виборчу систему. Законопроект про антикорупційний суд поки що не написано.

19 жовтня громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. У той же час "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини, але заклик проігноровано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram