ГоловнаПолітика

Порошенко доручив провести конкурс проектів меморіального комплексу "Бабин Яр"

Проект курируватимуть Гройсман і Райнін.

Порошенко доручив провести конкурс проектів меморіального комплексу "Бабин Яр"
Фото: пресс-служба-президента

Президент Петро Порошенко доручив провести конкурс проектів меморіального комплексу "Бабин Яр".

Про це йдеться в його указі №331.

Цим документом Порошенко створив організаційний комітет з питань розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" і затвердив його склад. Співголовами організаційного комітету призначено прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голову Адміністрації Президента Ігоря Райніна.

Кабінету Міністрів доручено забезпечити розробку на основі пропозицій оргкомітету та затвердити у тримісячний строк план заходів з перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". У тому числі уряд повинен передбачити заходи щодо проведення в установленому порядку міжнародного конкурсу проектів меморіального комплексу заповідника, забезпечити завершення роботи з уточнення меж і зон охорони заповідника, опрацювати питання про можливість їх розширення, а також уточнити перелік пам'яток, інших об'єктів, що є на території заповідника.

Крім того, має бути опрацьоване питання створення музею історії Бабиного Яру, а також інших об'єктів з увічнення пам'яті жертв Голокосту і пам'яті жертв інших злочинів, скоєних нацистами під час окупації Києва, інших населених пунктів України щодо мирних жителів, військовополонених, учасників українського визвольного руху.

Нагадаємо, що меморіальний центр "Бабин Яр" зведуть на місці покинутого спорткомплексу на Дорогожичах.

Його присвятять пам'яті жертвам розстрілів у Бабиному Яру під час Другої світової війни. Всього за роки окупації в Бабиному Яру було поховано за різними оцінками від 100 до 200 тис. Чоловік. Крім євреїв, там загинули жителі Києва інших національностей, військовополонені Червоної Армії і ОУН-УПА, цигани, а також душевнохворі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram