ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання

Президент розраховує на підтримку України з боку ПАРЄ.

Порошенко: Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час промови на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи заявив, що за останні три роки поведінка Росії стосовно України не змінилася - РФ продовжує ігнорувати свої зобов'язання і не має наміру повертатися в міжнародне правове поле

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко зазначив, що як колишній представник України в ПАРЄ розуміє, яка відповідальність лежить на плечах членів Асамблеї, "особливо в нинішніх умовах проявів безмежного популізму, численних кібератак, прямої збройної агресії і агресивних інформаційних кампаній". Президент наголосив, що розраховує на підтримку України з боку ПАРЄ.

"Я щиро хотів би виступати сьогодні перед вами зі словами про те, що війна проти моєї країни закінчена, що в рамках міжнародно визнаних кордонів України завершено військові дії і зухвалу окупацію частин нашої суверенної території... На жаль, і через більш ніж три роки з часу мого виступу перед вами ми все ще не наблизилися до цієї перспективи", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що доводиться спільними зусиллями продовжувати пошук відповіді на російську агресію.

"Однак Росія вдає, що йдеться не про неї. Москва продовжує ігнорувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. Її війська досі перебувають на території України - як у Криму, так і на Донбасі. Зброю так само постачають створеним Росією незаконним формуванням", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що новообраний президент ПАРЄ Стелла Кіріакідес не буде порушувати принципи, на яких заснована організація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram